3/8/09

Επέτειος Πολυτεχνείου

 
Εδώ μπορείτε να δείτε το υλικό (κείμενα και τραγούδια) και την προβολή σε powerpoint που τα συνόδευε, από έναν 'εορτασμό' της επετείου του Πολυτεχνείου το 2007.

Αυτό που προσπαθήσαμε, ήταν να δώσουμε στη γιορτή μια συνοχή. Τον σκοπό αυτό εξυπηρέτησε το βασικό κείμενο της συνέντευξης, το οποίο προσέφερε επίσης και έναν οδηγό για μια εξιστόρηση των γεγονότων. Επάνω στη σκηνή, οι μαθητές είχαν και από έναν 'ρόλο'. Ένας ήταν ο αφηγητής, άλλος ο στρατιώτης, ο εισαγγελέας, ο εκφωνητής του σταθμού. Η μουσική ήταν ζωντανή αλλά δυστυχώς δεν έχει καταγραφεί. Εννοείται πώς ο,τιδήποτε, μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις δυνατότητες των παιδιών.

Πέρα από όλα αυτά θελήσαμε να προσφέρουμε και ένα μήνυμα. Και αυτό ήταν ότι 'Η μνήμη είναι κάτι που αστράφτει σε στιγμές κινδύνου'. Γιατί πρέπει να υπάρχει και ένας λόγος που μιλάμε για όλα αυτά. Ένας λόγος που να απευθύνεται στο μέλλον.1ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου - Επέτειος Πολυτεχνείου 2007

Μαριάνθη Βαλανιδά
Γεωργία Παπαγεωργάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορεί το εκπαιδευτικό θέμα να είναι τεράστιο και πολύπλοκο και η αντιμετώπισή του να απαιτεί κυρίως πολιτική βούληση. Όμως, ευθύνη υπάρχει σε πολλά επίπεδα.
Μια από τις ευθύνες των εκπαιδευτικών λοιπόν, είναι να παρεμβαίνουν στο βαθμό που μπορούν στην διαδικασία.
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε εκ των πραγμάτων κάποιο - μικρό έστω - βαθμό αυτονομίας. Ας την εκμεταλλευτούμε.